Phu Quoc

05 mars, 2011 5 By Kenneth

Efter att ha varit i Ho Chi Minh City aka. Saigon, så kände vi att i ville bort ett tag till ständer och bara njuta av semestern. Så vi bestämde oss för Phu Quoc, som är en paradisö som ligger 45 min med flyg från Saigon.

Anledningen till att jag ville dit var för att jag kollat upp en del vad det bästa man kan göra i Vietnam är, och många av svaren blev just Phu Quoc. Så vi bokade en flygresa dit för 600kr/person tur och retur, och kommer vara här tills nästa fredag.

Hotellet som vi bor på hittade jag av ren slump då jag var inne först på hotels.com och sökte, men allt var fullbokat. Och efter en stunds letande så hittade jag en annan sida som hade tagit med fler av hotellen på ön, och där hittade jag ju givetvis det bästa hotellet på ön, som normalt kostar 1700kr/rum per natt, men då det bara fanns 2 rum kvar, så fick vi rummet för 580kr per natt, vilket inte blir så mycket iom att vi är 2 stycken.

Så nu sitter jag på altanen till vårat rum på Eden Resort Phu Quoc, och skriver detta inlägg. Imorgon skall jag fotografera sönder stället, och det blir även en lång dag i solen och eventuellt lite nattmarknad, med god och billig mat.

Jag såg din kommentar Monica föressten om just Phu Quoc först nu när vi är här, men bra tips där i alla fall. :)

Det kommer ett litet Singapore-special inlägg framöver som ni får hålla utkik över. Jag säger inte mer än så för tillfället :P

Livet är hårt just nu :P