Muay Thai Boxning

16 mars, 2011 3 By Kenneth

Idag så har vi varit som titeln antyder på thaiboxning på Lumpinee Boxing Stadium. Lumpinee skall tydligen vara ett av de största arenorna för just denna nationalsport, så givetvis gick till just den. :)

Totalt var det 10 matcher som spelades, och deltagarna var mestadels män, men också yngre killar på runt 15 år.

Efter några matcher, så hör vi massa oljud bakifrån och ser att hela publiken står vänd mot ett håll, och ser då att det är bråk mellan flertalet personer från publiken. Polisen var som tur var väldigt snabba på att agera, och kunde styra upp det på direkten.

Efter den 8:e matchen hade avverkats, och den 9:e var på ingång, så började många i publiken att resa sig upp och gå, då 8:e matchen var den matchen som var själva ”huvudmatchen” för ikväll, men vi satte glatt kvar och tänkte inte svika de deltagarna som skulle fightas i dem sista två matcherna. Sen så kan vi ha haft en önskan efter mer blod, men mestadels var det för att inte svika dem… :)

Och sen kommer givetvis det vi alla väntat på … mer acion!

Det är sista matchen, och mestadels av publiken har dragit sig hem, det är rond 4, och 2 unga killar slåss om segern. Dem försöker att hålla sig uppe så gott det går, även om man ser att dem är utmattade av alla slag. Då helt plötligt så börjar den ena killen kötta som aldrig förr, och slår några slag mot huvudet, så att han blir i obalans och sedan slår undan hans ben så han trillar i golvet, och i luften på vägen ner , så knäar han honom i ansiktet.

Killen som fick denna fina välkomst av sparkar och slag, ligger på golvet halvt medvetslös, och sjukvårdare kommer på direkten och tittar till honom. Som tur är så reser han sig upp efter bara några sekunder, och får åka rullstol tillbaks till omklädningsrummet. Somliga har tur, det hade kunnat sluta så mycket värre … han hade t.ex. kunnat få gå tillbaks till omklädningsrummet. :)