Koh Lanta avklarat!

17 januari, 2013 0 By Kenneth

Min rumpa har precis placerats på en skön stol vid hotellet efter en lång tag med massor av aktiviteter.

Dagen började med att vi sket i väckarklockan än en gång, för egentligen skulle vi upp klockan 7:40 för att komma iväg tidigt till stranden idag, så dagen började istället vid klockan 10:00 med lite french toast för mig och musli med yoghurt för tjejerna.

När vi väl kom iväg så tog vi första bästa tuktuken till stranden där vi spenderade ungefär 5 timmar med bad och sol och lite spel vid stranden.

Sen förflyttade vi oss tillbaks till hotellet lite snabbt för att powernappa och sedan dra in till stan.

Vi har planerat lite över hur vi skall göra resten av dagarna och vi har kommit fram till att vi skall ta oss till Koh Samui imorgon i en härlig buss med aircondition, och sen åka lite färja för att komma dit.
Biljetten dit gick på mycket billigare än förväntat, närmare bestämt 800 baht (200kr) för att ta oss tvärs över hela Thailand. Så det får man väl tycka är skapligt pris. Med flyg skulle det kosta 3200 baht (800 kr) , så då hade vi helt plötsligt 600kr att spendera loss istället. :)

Vi begav oss till den rekommenderade restaurangen ”PaPa” (tack Emma) som ligger vid vattnet. Och den restaurangen MÅSTE ni besöka om ni är på Koh Lanta. Godare mat får man leta efter!

Vi beställde in en ”Papa Prawn” som bestod inte helt oväntat av prawns som är en gigantisk tigerräka. Till detta så serveras det aioli och lime och vitlöksbröd. Detta kunde vi alla hålla med om; att dessa räkorna var det godaste vi någonsin ätit! Aldrig i sverige har man ätit så goda räkor!

Till huvudrätt så beställde vi alla tre in Masaman som också smakade så sjukt gott! Till denna härliga middag dracks det lite vin och drinkar (mojitos) som sedan avslutades med en stor banana split!

Allt detta gick på ungefär 150 kr!

Efter maten gick vi och kollade in alla stånden som finns runt omkring. Jag hittade en fin iphone-väska som man har runt halsen som någon stackars thailändare har sytt ihop, för att sedan köpas av mig för 20kr.

Emma hittade en cool dödskalleväska och Linda hittade lite smått och gott.

På vägen hem tog vi en tuktuk som vanligt men fick idag åka med en trevlig thailändare som hade pyntat hela sin bil i Sveriges färger med flaggor och ljus och allt möjligt! Han berättade att han har precis köpt en bil för 1 000 000 baht, och att han köpte sin tuktuk för ett tag sen för 80 000 baht. Han berättade också att han sparar alla pengar han tjänar som han sätter in på ett konto där han nu har runt 1 000 000.
Jag frågade honom om han sparar till något speciellt, men han svarade med att han skall använda dom till sin mamma och pappa om dom får det svårt. Väldigt omtänksam kille som också berättade att han hade lite svårt att hitta kärleken, stackarn.

Han avslutade våran färd genom att ge oss kramar allihop och tackade, och vi gav honom lite dricks och önskade honom lycka till med allt! Underbar snubbe!

Nu skall man nog lägga sig, klockan är 00:15 här och vi åker runt 7:30 imorrn, hoppas allt är bra med alla!

leaw-jor-kan-mai!!

20130118-001711.jpg