Inspiration

22 februari, 2010 0 By Kenneth

Vissa dagar kan jag känna att man är riktigt sugen på att sitta och photoshoppa lite, det kan gälla photoretuschering, eller bara något randomskapande av vektorgrafik eller liknande, men när man då får denna känslan, och samtidigt inte har någon inspiration alls, så är det inte helt lätt. :)

Vid dessa tillfällen så gäller det givetvis att hitta denna inspiration som får en att flöda av idéer. Då det inte är så lätt så tänkte jag att jag delar med mig av de inspirationskällor jag har och eventuellt kanske någon där ute får lite inspiration också, och kanske kommer på en riktigt bra idé. Ni får gärna länka via kommentarerna om det är så att ni gör något som ni vill dela med er av , som är relaterat till mina inspirationskällor.

Den personen som jag förmodligen har inspirerats mest av är Nik Ainley som har gjort helt galet fina illustrationer. Bilden nedan är bara ett fåtal av de bilder han gjort, och det finns även en massa tutorials till hur han gått tillväga för att få till vissa bilder.

Silver

Illustratör: ShinyBinary

En annan väldigt grym person när det gäller retuschering av fotografier med grafiskt innehålle är Elena Savitskaya. Här får ni ett utdrag ur hennes galleri. Jag kan verkligen rekommendera att kolla in hennes galleri, om ni gillar den stilen, vilket jag uppenbarligen gör. :)

I scream and cry color

Illustratör: Elena Savitskaya

Digital Photo Magazine

Illustratör: Elena Savitskaya

Den tredje och sista personen som jag kommer på just nu är en person vid namn Dmitry Maksimov. Han gör väldigt speciella bilder, där han blandar fotografier med eget grafiskt innehåll. Om det är någon sak jag skulle vilja lära mig mest av allt, så är det förmodligen att göra sådana bilder. Jag vet inte riktigt vilket fack man skall placera honom i direkt, så ni får se bilderna och själva avgöra.
Länkar:
ShinyBinary
Elena Savitskaya
Dmitry Maksimov / Artikel

Det var ett litet urval från vart jag får min inspiration ifrån när jag photoshoppar, hoppas det kanske hjälpte lite att utveckla dig själv, i vad du kan göra med photoshop.

Ha det fint!