Framme i Malaysia

01 mars, 2011 0 By Kenneth

Nu sitter vi på hotellet efter många timmars sömn (närmare bestämt 20 timmmar) men den var välbehövlig efter våran långa resa.

Planet gick som planerat i tid från Landvetter och anlände också i tid i Heathrow. Väl i Heathrow så fick vi åka buss från där vi landade till själva flygplatsen. Sen åt vi en liten kycklingwrap med varm choklad på Starbucks för att mätta lite inför nästa färd.

Efter någon timmas väntan i Heathrow så avgick resan till Kuala Lumpur, Malaysia. Resan var beräknad att ta ungfär 12 timmar. Efter en liten stunds flygning så kommer Geisha-liknande flygvärdinnor och serverar oss Kyckling och nudlar, något att dricka etc. Det ingick även frukost (omelett, macka, juice, yougurt) och en massa annat under färden. Resan ner gick väldigt bra då vi knappt hade några luftgropar alls, och det kändes som man åkte tåg mer eller mindre.

När vi anlände i Kuala Lumpur, så fick vi först gå en bra bit för att komma till bussarna som skulle köra oss till själva flygplatsen, och väl där fick vi gå en bra bit till för att komma till själva immigrationsprocessen där vi måste godkännas för att få hämta vårat bagage..
Så nu sitter jag här i cellen med vatten och bröd och ropar på hjälp…eller.. så gick det bra. :)

Efter vi har hämtat vårat bagage så käkade vi lite på flygplatsen (grillad kyckling med nudlar) för totalt 6.6RM (14.50KR).
Sen begav vi oss med buss till centrala Kuala Lumpur vilket tog ungefär en timma med buss, vilket var nice, så man fick se lite av miljöerna runt om K.L. också och inte bara innerstaden. Bussfärden kostade 10RM (22KR).

Första anblicken av storstaden var att det är extremt mycket folk överallt, och väldigt varmt (även om det molnigt).
Vi åkte bl.a. en slags spårvagn som tog oss till ett av Malaysias största shoppingcenter (resan kostade 1RM dvs. 2KR).
Det bestod av ett 4 våningar (om inte mer) stort center, med hur mycket affärer på varje våning som helst.
Det fanns allt man kunde tänkas behöva, böcker, kläder, mat, godis, verkligen allt.

Sen fanns det ju givetvis en motsvarighet till NK i Göteborg, Det var i princip ett liknande hus bara att det var extremt mycket lyxigare. Alla affärer hade dörrvakter som stod och öppnade dörren åt alla, och vissa hade även fina tjejer
o kort kjol som välkommnade en. :)

Sen blev klockan 13:00 och det var dags att dra till hotellet för inchecknig. Vi tog en taxi från centrum till hotellet för 13RM/28KR. Där vi nu precis vaknat efter en 20 timmars härlig sömn.

Oj, höll på att glömma det viktigaste av allt! Colan! Colan i både Heathrow och Kuala Lumpur är inget jämfört med colan i Sverige.
I Heathrow så smakar colan snarlikt men inte i närheten av den episka som finns i Sverige.
Kuala Lumpur har nog en ännu sämre cola, då det smakar som avslagen pepsi, som dem har tillsatt en bråkdel av den kolsyra som vi har i våra color i Sverige. Dock så kostar den ju bara 2RM/4KR här nere så man skall väl inte klaga, men kör nog på vatten istället tills vidare, då det smakar bättre :).

Idag blir det förmodligen China Town, och även en visit till K.L. Tower, och Petronas Tower även känt som Twin towers.