Ett lite annorlunda museum

17 mars, 2011 9 By Kenneth

Hej bloggen! *tihi fniss* *hamsterljud*

En sak som jag sedan länge velat gå på när man är här nere i Bankok är ett museum, där man bland annat kan se mumifierade thailändska mördare och mycket annat. Museumet heter Siriraj Medical Museum och ligger vid Siriraj Hospital för er som också vill dit. Ta båten över bara för 25 baht, och sen är det bara att följa gröna skyltar med texten ”Museum”. :)

I själva museet så finns det flertalet olika avdelningar för vad som visas. Den avdelningen som var mest intressant var givetvis ”Museum of the Department of Forensic Medicine”, där dem samlat alla mördare och kroppar.

Väl där så får man se bland annat bevismatrial så som vapen, redskap m.m, från de olika morden/våldtäckterna, och även mördarna själva som ligger bevarade i glasboxar. Inte så jättemysigt att se kanske, men intressant på något sätt. Kropparna i glasboxen står i en metallbalja där det droppat ner vätska från kroppen som inte ser allt för fräsch ut.

I en annan del i museet så har dem barnkroppar där barnen har blivit missbildade på något sätt vid födseln, i form av siamesiska tvillingar, eller deformerade kroppar/ansikten etc. Och även barnkropppar med stygn över ansiktet och kroppen där dem försökt att rädda barnet genom operation utan framgång. Ett lite udda museum helt enkelt, men en sak som inte varenda turist varit på kan jag tänka mig.

Efter att ha varit ett tag på museet så blev vi lite sugna (på blod? :P) på mat, och köpte lite yakitori-sticks längs vägen och hittade äntligen en version av bananpannkakorna som vi hört så mycket om. Enligt många så skall dem finnas överallt, men har inte sett ett enda stånd som stått och sålt dem, men nu hade vi iaf fått tag på dem. Och dem är EPISKA! Svingoda var dem! De kostade 10 baht, vilket motsvarar 2 svenska kronor, så prisvärt var det! :)

Imorgon checkar vi ut från hotellet i Bankok, och beger oss söderut. Langkawi, Malaysia är målet, och där kommer vi att vara den sista tiden innan vi tar flyget hem i slutet av månaden.