Hej bloggen! *tihi fniss* *hamsterljud*

En sak som jag sedan länge velat gå på när man är här nere i Bankok är ett museum, där man bland annat kan se mumifierade thailändska mördare och mycket annat. Museumet heter Siriraj Medical Museum och ligger vid Siriraj Hospital för er som också vill dit. Ta båten över bara för 25 baht, och sen är det bara att följa gröna skyltar med texten ”Museum”. :)

I själva museet så finns det flertalet olika avdelningar för vad som visas. Den avdelningen som var mest intressant var givetvis ”Museum of the Department of Forensic Medicine”, där dem samlat alla mördare och kroppar.

Väl där så får man se bland annat bevismatrial så som vapen, redskap m.m, från de olika morden/våldtäckterna, och även mördarna själva som ligger bevarade i glasboxar. Inte så jättemysigt att se kanske, men intressant på något sätt. Kropparna i glasboxen står i en metallbalja där det droppat ner vätska från kroppen som inte ser allt för fräsch ut.

I en annan del i museet så har dem barnkroppar där barnen har blivit missbildade på något sätt vid födseln, i form av siamesiska tvillingar, eller deformerade kroppar/ansikten etc. Och även barnkropppar med stygn över ansiktet och kroppen där dem försökt att rädda barnet genom operation utan framgång. Ett lite udda museum helt enkelt, men en sak som inte varenda turist varit på kan jag tänka mig.

Efter att ha varit ett tag på museet så blev vi lite sugna (på blod? :P) på mat, och köpte lite yakitori-sticks längs vägen och hittade äntligen en version av bananpannkakorna som vi hört så mycket om. Enligt många så skall dem finnas överallt, men har inte sett ett enda stånd som stått och sålt dem, men nu hade vi iaf fått tag på dem. Och dem är EPISKA! Svingoda var dem! De kostade 10 baht, vilket motsvarar 2 svenska kronor, så prisvärt var det! :)

Imorgon checkar vi ut från hotellet i Bankok, och beger oss söderut. Langkawi, Malaysia är målet, och där kommer vi att vara den sista tiden innan vi tar flyget hem i slutet av månaden.

9 thoughts on “Ett lite annorlunda museum

 1. Hej på er.
  Det var väldans va ni var ena blodtörstiga rackare, kan ni inte titta på vanlig hederlig konst emellanåt istället! Här hemma börjar värmen så smått att komma, 11grader idag den 17 mars, kanske ni kommer hem till ett soligt Sverige, och Kenneth till sin älskade dator. Ha det nu så bra den sista tiden, och ja, det var billigt käk.
  Rolf

 2. Finns det inga mera normala sevärdheter? Bananpannkakan blev jag nyfiken på? Låter gott!
  Kram mamma

 3. Hej igen på er.
  Fick skotta av snö på bilen i morse (fredag) så värmen har nog inte kommit än. Var väl lite väl optemistisk i min förra kommentar. (Puh puh)
  Kram från din skapare. (Pappa alltså)

 4. KENNETH.. bananpankaka med banan å nutella.. missar du det såär det oförglömligt!!! ett måste!!!!
  å du´.. hamsterfnitter???

 5. Men ponkiii.. pannkakorna finns ute på gatorna typ.. natta mat du vet.. på sånna där stånd med hjul på.. finns alltid ute när de e mörkt.. dock kanske inte i bankok..

  jahaa okej.. jag trodde du fick någon fjortisperiod sådär 15 år försent.. haha

 6. hehe,jo jag vet vart dem skulle finnas, men det var i princip inga alls ute där vi var. Det var först när vi åkte en bit västerut av bankok som vi stötte på dem, och då köpte vi givetvis tills vi inte orkade mer. :)

  hahaha, inte direkt :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *