Canon eller Nikon?

18 mars, 2010 0 By Kenneth

Här är min setup för tillfället när jag fotar:

Kamerahus

Tillbehör

Objektiv:

Filter

  • Hoya UV HMC
  • Hoya IR R72
  • HOYA Star-Six

Dock så känner jag att min gamle D80 inte är optimal längre för det jag vill göra. Porträttfotografering är väl det som jag vill syssla med allra mest, men också macrofotografering. Och vid såna typer av fotograferingar, så gäller det att fånga varje ögonblick, och då vill man ju givetvis ha en kamera som är riktigt bra på sekvenstagningar, utan att behöva ”vila” lite emellan , innan den kan ta en massa kort igen.

Kameran jag har nu gillar jag på alla sätt och vis, men det är väl mest att sekvenstagningarna inte är tillräckligt bra, samt att upplösningen endast är på 3872 x 2592. Det är väl i.f.s. inte så lite, men jag känner att jag har behov av ännu större för mina projekt i photoshop. :) Det är väl visserligen ett behov man skapat själv, men då kameran har en massa år på nacken nu , så är det nog dags att uppgradera. Och då kommer jag till min fråga.

Bör jag välja Nikon igen och vilken kamera i så fall? Eller bör jag istället välja Canon? Nikon’s lösningar på sina kamerahus har jag alltid gillat, samt märket i sin helhet. Och skulle jag gå över till Canon istället , så innebär det att man måste sälja allt man samlat på sig och köpa Canon’s motsvarighet , vilket inte känns sådär jättekul.

Dock är fördelarna med att välja Canon framför Nikon är att man känner många fler som man kan låna objektiv av , känns som man får mer prestanda för pengarna än hos Nikon’s sida.

De modeller som jag har funderat på hur som helst, är antingen Nikon’s D300s, eller Canon’s 50D. Har ni någon av följande, eller har någon input på något så kommentera gärna. Det lutar för tillfället mycket åt Nikon iom att jag redan har allt till Nikon kamerorna, och behöver således endast byta kamerahuset. Imorgon får jag förhoppningsvis testa en kollegas Canon kamera och då komma fram till vad jag bör välja. :) Det är inte lätt!

Slutligen än en gång så vill jag be er att ge eran input på vad ni tycker om Canon/Nikon, vad man bör välja, fördelar och nackdelar med Canon respektive Nikon osv. Allt är uppskattat!

Här får ni en liten makrobild jag tog förra sommaren:

Peace!