Behind The Scenes – Linn & Carl

05 maj, 2011 0 By Kenneth

Här tänker jag samla lite behind the scenes bilder om hur mina fotograferingar går till, och även efterredigering.

Här har ni en bild som jag först tagit i min studio och sedan gjort en rätt så stor efterarbetning på i Photoshop.

Fotograf: Kenneth Ros

Före / Efter

Först så maskade jag ut personerna från bakgrunden dvs. att jag separerade personerna från bakgrunden så att jag kan skapa en egen bakgrund. Detta kan göras på rätt många olika sätt, antingen via Pen-tool, Magnet-tool, Channels, Magic-wand etc, beroende på hur bilden ser ut.

Fotograf: Kenneth Ros

Lagt på en mask m.h.a. channels för att få bort bakgrunden.

Efter att ha gjort bakgrunden , så skapade jag lite strålkastare med en det vanliga brush-verktyget med en rätt så hård pensel.

Fotograf: Kenneth Ros

Brushtool med runt 65% i hardness.

För att få bilden mer realistisk så gjorde jag även lite motljuseffekter som syns på bilden (en över hans axel och en över hennes huvud, och även en vid hennes midja) , samt mörkade ner bakgrunden då jag ville att ljuset skall framträda som mycket starkt, och samtidigt få lite ”stage-feeling”. Även korrigering av bakgrundsfärgen gjordes. :)

Fotograf: Kenneth Ros

Lagt på motljuseffekter och annat

Sen gjorde jag allt det som kanske är mindre roligt, men som gör bilden så mycket bättre – alla små finjusteringar. Ju mer tid man spenderar på allt smått ju bättre blir bilden i sin helhet, så det är grymt viktigt att lägga ner tid och gå igenom bilden och alla saker som man ser behövs fixas. Som ett exempel på detta så ljusade jag upp alla partier där ljuset lyser igenom, och även retuscherade bort små märken på huden och lite allmänt finlir.

Fotograf: Kenneth Ros

Slutresultatet

För att göra klart bilden för visning, så justerade jag färgerna på modellerna, lade på en lätt vinjettering med hjälp av Curves, och lade på lite extra glow på strålkastarna i bakgrunden, så dem träder fram lite mer aggressivt.

Fotograf: Kenneth Ros

Printscreen