Behind The Scenes – PixelNinja

19 juli, 2012 0 By Kenneth

Här kommer en bild jag tog av PixelNinja vid retrospelsmässan för ett tag sen. Klädd som Samus Aran i sin Varia Suit 2.0 från 2010.

Hennes hemsida finner ni här.

Före / Efter

Steg 1 – RAW Justeringar (Färger, exponering etc.)

Det första jag brukar göra är att justera färgerna och ljuset så att dom förmedlar den känsla jag är ute efter. I detta fallet ville jag skapa en känsla av sommar. Nedan kan ni se hur det såg ut efter färgkorrigeringar samt lite mindre retusch.

Steg 2 – Justering av ljuset

I nästa bild så har jag ökat ljusheten i delar av hennes ansikte för att kompensera det ljus som ökades i första skedet.

Steg 3 – Grundlig retusch

Och till slut så har jag gjort en stor genomgång av bilden och tagit bort mindre defekter, så som märken i rustningen, hår som varit i vägen, och liknande, samt även ändrat sminkningen lite. Här ser ni det slutgiltliga resultatet.

Det var väl lite hur jag brukar arbeta med en bild. Här har ni en sista bild där ni kan se ungefär hur jag brukar bygga upp allt med lager etc. Det finns ju bättre sätt att organisera det på , med kataloger och liknande, men som tur var så behövdes det inte så många lager till denna bilden.

(Klicka för större bild)